Stoer! Durf jij jezelf te zijn?

Geplaatst op Geplaatst in Groepsdynamiek, Workshops bovenbouw

Stoer! Durf jij jezelf te zijn?

Iedereen draagt in diverse situaties verschillende maskers. Veel mensen zien het als iets negatiefs als iemand een masker opzet en niet helemaal zichzelf is. Kan dat eigenlijk wel? Altijd helemaal jezelf zijn? Of hebben mensen maskers nodig in deze maatschappij?

Deze workshop gaat over ieders persoonlijk masker op school. Tijdens deze workshop gaan we proberen om alle maskers af te zetten en onze ware gezichten te laten zien. Op het moment dat dit lukt, is iedereen zichzelf en kwetsbaar. Aan het einde van de workshop zijn de kinderen zich bewuster van hun ware ik en de gevoelens van een ander. Dit kan effect hebben op eventueel pestgedrag. De ervaring leert dat dit van invloed is op het groepsgedrag van de kinderen en er na de workshop minder wordt gepest in deze klas. Volgens kerndoel 54 en 55 van SLO.

 

Jacqueline van basisschool De Ruyter:
“Geweldig goed! Joery, van PodiumsCool, was erg enthousiast, betrok alle kinderen bij de les, nodigde kinderen uit, kende al heel snel veel kinderen bij naam. Er zat veel diepgang in de les. Het slot was erg goed!!  Ik vond het een verrijking. Ik zou deze workshop zeker aanbevelen, pesten moet alle aandacht krijgen. Het geheel was zeer waardevol, ook omdat ik nu als leerkracht rustig heb kunnen observeren.”

Discipline: Beeldend,  theater
Werkvorm: Actief, Reflectief
Competenties: Creërend vermogen, receptief vermogen, Reflectief vermogen, vermogen zich te presenteren, vermogen tot zelfstandig werken, vermogen tot samenwerken
Groep: 6, 7, 8
Periode: Gehele schooljaar
Plaats: Op school
Kosten: vanaf €5,00 per leerling*
Kerndoel 54: Uitdrukken en communiceren
Kerndoel 55: Reflecteren

Trefwoorden: Non-verbaal, houding, emoties, maskers, bewustworden

 *afhankelijk van aantal groepen en lessen per dag kan het bedrag per kind toenemen