Reizen in de Tijd

Dagproject Reizen met een Tijdmachine

Geplaatst op Geplaatst in Projecten, type-a

Reizen met een Tijdmachine

Dagproject Reizen in de Tijd voor de hele school bestaande uit een voorstelling, workshops en een afsluiting.

 

Verhaal:

We starten de dag met een gezamenlijke opening begeleid door een professor en zijn hulp en hun nieuwe uitvinding de TIJDMACHINE! We gaan proberen om de tijdmachine voor het eerst te activeren om zo met z'n allen door de tijd te reizen. 
Na de gezamenlijke opening gaat iedereen weer terug naar de klas. Want iedere klas reist op de dag van de uitvoering samen met de professor en zijn hulp naar een bepaalde periode in de tijd. Bijvoorbeeld naar wilde westen waar de kinderen van groep 1 en 2 worden omgetoverd tot indianen. Of naar Griekse goden of misschien zelf naar het jaar 2100. 

Iedere klas leert een dans die past bij het thema uit de tijdreis. Deze dans krijgen jullie een aantal weken voorafgaand aan het project opgestuurd zodat jullie de dans al goed kunnen voorbereiden via het digibord. Ook vinden jullie een aantal knutselvoorbeelden op de website die passen bij het thema van de klas. Op de dag van de uitvoering worden er naast het oefenen van de dans ook verschillende dramaoefeningen in de klas gedaan die passen bij het niveau van de kinderen.

Aan het einde van de dag wordt de tijdmachine weer geactiveerd en sluiten we dag af de met met een gave voorstellingen waarin elke klas zijn dans en één van de dramaoefeningen laat zien aan iedereen die wil komen kijken.

Voor ieder niveau een verschillende workshop!   

Wat: Dagproject voor de hele school bestaande uit een voorstelling, workshops en een afsluiting.

Het centrale thema: Reizen in de Tijd 

Doel van het project: een leuke culturele dag, die aansluit op de kinderboekenweek op school, waarbij alle leerkrachten en leerlingen gezellig meedoen.

Locatie: we maken deze dag graag gebruik van een centrale ruimte (het liefst een gymzaal o.i.d.) Graag de hele dag voor ons beschikbaar stellen! De ruimte wordt ook gebruikt voor de opening en afsluiting met de hele school!

Type: schoolbreed project
Discipline: dans, theater
Werkvorm: Actief, Reflectief
Competenties: Creërend vermogen, Reflectief vermogen, Vermogen zich te presenteren, Vermogen tot samenwerken
Niveaugroep: Groep 1 t/m 8
Periode: oktober 2017
Kosten vanaf: 5,00 per leerling *afhankelijk van aantal groepen en lessen per dag kan het bedrag per kind toenemen

Kerndoelen:
Kerndoel 54: Uitdrukken en communiceren
Kerndoel 55: Reflecteren

Trefwoorden: Tijdmachine, Geschiedenis, Project, Basisonderwijs, Theater