Dagproject PartyXpress – Feestdag

Geplaatst op Geplaatst in Projecten

PartyXpress

Een project dat in het teken staan van feest en plezier. Dit project is erg geschikt als afsluiter van het schooljaar, op meesters en juffendag of als jullie iets te vieren hebben!

Project:

De dag begint met een energieke voorstelling door twee vrolijke snuiters van de PodiumsCool PartyExpress.

Deze twee zijn namelijk expert in het bouwen van feestjes en komen dan ook de dag openen met alle leerlingen van jullie school. Na de energieke en feestelijke opening gaat iedereen terug naar de klas.
Gedurende de dag krijgt iedere klas een workshop van 45 minuten van de twee docenten van PodiumsCool.

De workshops staan allemaal in het teken van het thema Feest. Denk hierbij aan verkleden, dansen, muziek, leuke spelvormen en een bonte afsluiting! Kortom een dag vol plezier!
Enkele weken voor het project ontvangen jullie een inlogcode voor onze website. Hierop staan verschillende knutsels die jullie alvorens het project kunnen maken in de klas.

Per klassencombinatie staat er ook een dans op de website die de leerlingen kunnen instuderen via het digibord. Deze dans gaan we aan het einde van de projectdag aan het publiek laten zien.

Aan het einde van de dag sluiten we met zijn allen af met een ‘Bonte middag’. Alle klassen hebben gedurende de workshops iets geleerd en dit gaan ze nu aan elkaar of aan bezoekers laten zien én ze laten natuurlijk de dans zien die zij van te voren hebben geleerd!

Wat: Dagproject voor de hele school bestaande uit een voorstelling, workshops en een afsluiting.

Het centrale thema: Feest! 

Doel van het project: een leuke culturele dag die in het teken staat van plezier hebben met elkaar waarbij alle leerkrachten en leerlingen gezellig meedoen.

Locatie: we maken deze dag graag gebruik van een centrale ruimte (het liefst een gymzaal o.i.d.) Graag de hele dag voor ons beschikbaar stellen! De ruimte wordt ook gebruikt voor de opening en afsluiting met de hele school!

Type: schoolbreed project
Discipline: dans, theater
Werkvorm: Actief, Reflectief
Competenties: Creërend vermogen, Reflectief vermogen, Vermogen zich te presenteren, Vermogen tot samenwerken
Niveaugroep: Groep 1 t/m 8
Periode: oktober 2017
Kosten vanaf: 5,00 per leerling *afhankelijk van aantal groepen en lessen per dag kan het bedrag per kind toenemen

Kerndoelen:
Kerndoel 54: Uitdrukken en communiceren
Kerndoel 55: Reflecteren

Trefwoorden: Plezier, Feest, Project, Basisonderwijs, Theater