De ontdekking naar de onderwaterwereld

Geplaatst op Geplaatst in Educatie en Vermaak, Workshops onderbouw

De onderwaterwereld

Van eitje tot vis een grote ontdekkingsreis naar de grote onderwaterwereld.

Van eitje tot vis, fysiek leren spelen in de onderwaterwereld

We starten deze workshop met een fysieke warming-up, dit is een reproductieve benaderingswijze in een kring. Hiermee helpen we de kinderen in het thema van de workshop. We gaan tijdens deze workshop groeien van een eitje tot een mooie vis die zwemt. Hierbij gaan we veel spelen met ruimte, van heel klein naar groot en van plek tot plek verplaatsen in de zaal. Langzaam prikkelen we de creativiteit van de leerlingen en laten we hen in een rol kruipen. Van kleine vis in de mystieke onderwaterwereld tot aan een angstaanjagende haai die op zoek is naar zijn prooi, of een octopus die sierlijk beweegt door het water.

Natuurlijk maken we gebruik van de zee, door middel van groot blauw doek bootsen we de zee na en we gaan spelen met de tijd, langzaam, normaal en snel en we gaan spelen met kracht, van weinig kracht naar normaal en veel kracht!

Een workshop waarbij de leerlingen toneel leren spelen door zich in te leven in de bewegingen van alle dieren in het water. Een leerzame workshop waarbij kinderen op een vrije manier leren bewegen.

Volgens kerndoel 54 en 55 van Stichting Leerplanontwikkeling (SLO).

Discipline: Beweging,  theater
Werkvorm: Actief, Reflectief
Competenties: Creërend vermogen, receptief vermogen, Reflectief vermogen, vermogen zich te presenteren, vermogen tot zelfstandig werken, vermogen tot samenwerken
Groep: 1 t/m 4
Periode: Gehele schooljaar
Plaats: Op school
Kosten: vanaf €3,50 per leerling*
Kerndoel 54: Uitdrukken en communiceren
Kerndoel 55: Reflecteren

Trefwoorden: Bewegen, theater, onderwaterwereld, interactie.

 *afhankelijk van aantal groepen en lessen per dag kan het bedrag per kind toenemen