Kinderboekenweek 2018 Thema kom erbij!

Kinderboekenweek – Kom erbij!

Geplaatst op Geplaatst in Projecten, type-a

Dagproject Kinderboekenweek - Kom erbij!

 Een dagproject voor de hele school ontwikkeld voor de Kinderboekenweek 2018 met als thema: Vriendschap, Kom erbij!

- Dagproject voor de gehele school in de periode van de kinderboekenweek
- Voorbereidingen voor dit project via een login op deze website
-Vanaf €495,00 per dag inclusief voorstelling, 5 workshops* en een afsluiting.

Heeft uw school meer dan vijf groepen dan kunt u losse workshops bijboeken.

Download hier de folder van dit project!

Programma:

Alle groepen van de school krijgen in de periode van de kinderboekenweek een workshop van 45 minuten per groep. Iedere klas gaat samen met Jip en Robin aan de slag.
Tijdens deze workshop doen we leuke samenwerkingsopdrachten,  drama oefeningen en gaan we samen dansen! Deze dans krijgen jullie voorafgaand aan het project al aangeleverd via onze website.

Tot slot sluiten de dag af met een gezellige voorstelling waar alle klassen een bijdrage aan leveren. Iedere klas doet een vette dans. Zouden alle kinderen hun Dikke duimen trofee verdienen?

Het belooft een fantastische dag te worden voor alle kinderen én leerkrachten van jullie school!

Verhaal:

We starten de dag met een gezamenlijke openingsvoorstelling van 30 minuten voor de gehele school!

Jip en Robin zijn al 15 jaar de allerbeste vrienden, ze kunnen met elkaar lezen en schrijven en hebben al jaren super veel lol samen. Nu hebben ze gehoord dat er best veel kinderen zijn die het lastig vinden om vrienden te maken. Want wanneer noem je iemand nou een vriend en wat moet je daar dan allemaal voor doen? Jip heeft een briljant plan bedacht, als hij nou samen met Robin les gaat geven in vriendschap dan is straks niemand meer alleen! Inmiddels zijn Jip en Robin al jaren het superhelden duo in vriendschappen en ze noemen zichzelf de Buddymakers... Tijdens de Kinderboekenweek gaan ze zoveel mogelijk kinderen les geven in vriendschap en willen ze het liefst 1000 Dikke Duim trofeeën uitdelen!

Na een inleidende, interactieve voorstelling gaan Jip en Robin met de kinderen aan de slag. Iedere klas gaat samen met Jip en Robin aan de slag met spel, drama en dans! In workshops van 45 minuten per klas werken zij samen aan samenwerken, groepsgevoel, elkaar iets gunnen, elkaar zien, plezier hebben samen, veel lachen en delen en vooral zorgen dat niemand zich meer alleen zal voelen!

Gedurende deze workshop doen we leuke samenwerkingsopdrachten, drama oefeningen én herhalen we de dans die jullie voorafgaand aan het project al hebben ontvangen. Deze dans kan je dan gaan oefenen met het digibord! Want plezier maken en samen dansen is heel goed voor onze vriendschap.

We sluiten de dag dan ook af met een gezellige voorstelling waar alle klassen een bijdrage aan leveren. Aan het einde van de dag krijgen alle kinderen hun Dikke Duimen trofee en kunnen de Buddymakers met een voldaan gevoel naar huis!

Het centrale thema: Kinderboekenweek 2018, Kom erbij! Vriendschap

Wat: Dagproject voor de hele school bestaande uit een voorstelling, workshops en een afsluiting.

Doel van het project: een leuke culturele dag, die aansluit op het thema kinderboekenweek op school, waarbij alle leerkrachten en leerlingen gezellig meedoen.

Locatie: we maken deze dag graag gebruik van een centrale ruimte (het liefst een gymzaal o.i.d.) Graag de hele dag voor ons beschikbaar stellen! De ruimte wordt ook gebruikt voor de opening en afsluiting met de hele school!

Type: schoolbreed project
Discipline: dans, theater
Werkvorm: Receptief, Actief, Reflectief
Competenties: Creërend vermogen, Reflectief vermogen, Vermogen zich te presenteren, Vermogen tot samenwerken
Niveaugroep: Groep 1 t/m 8
Periode: oktober 2018
Kosten vanaf: 495,00 per dag * dit is een voorstelling, 5 workshops en een afsluiting. Bij meer groepen zijn losse workshops bij te boeken.

Kerndoelen:
Kerndoel 54: Uitdrukken en communiceren
Kerndoel 55: Reflecteren

Trefwoorden: Kinderboekenweek, Vriendschap, Project, Basisonderwijs, Theater, Drama, Dans