Dagproject Griezeldroom – Griezelen

Geplaatst op Geplaatst in Projecten

Dagproject Griezeldroom

 

Een dagproject voor de hele school bestaande uit een voorstelling, workshops en een afsluiting.
- Dagproject voor de gehele school
- Voorbereidingen van knustels en dansjes worden meegeleverd
-Vanaf €495,00 per dag
Flyer Griezeldroom

Programma:

Alle groepen van de school krijgen een workshop van 45 minuten per groep. Iedere klas gaat samen met de waternimfen aan de slag voor een gruwelijk enge presentatie en dans.
Tijdens deze workshop doen we leuke drama oefeningen, geven we scaretraining én herhalen we de dans die jullie voorafgaand aan het project al hebben ontvangen. 

Tot slot sluiten de dag af met een griezelige voorstelling waar alle klassen een bijdrage aan leveren. Iedere klas doet een gruwelijke dans. Naast de dans wordt er ook een dramaopdracht of scare-act uitgevoerd.

Het belooft een fantastische dag te worden voor alle kinderen én leerkrachten van jullie school!

Verhaal:

We starten de dag met alle groepen want de waternimfen Jaks en Juice hebben hun griezelmeter meegenomen. Zij komen ieder jaar rond Halloween uit het water om mensen te laten griezelen. Maar er zijn heel veel verschillende Waternimfen die staan te popelen om uit het water te komen! Zolang Jaks en Juice griezelig genoeg zijn mogen zij als enige Waternimfen uit het water komen!

Helaas gaat het de laatste jaren niet meer zo goed met het griezelen, want Jaks en Juice zijn er achtergekomen dat de mensen om hen heen ze niet meer zo eng vinden. Daarom heeft de koning van de Waternimfen ze dit jaar een griezelmeter gegeven.

De griezelmeter moet altijd groen zijn. Wanneer de griezelmeter in het rode niveau beland dan moeten de Waternimfen terug naar de onderwaterwereld en mogen ze nooit meer griezelen met Halloween of tijdens de Kinderboekenweek en daar dromen ze het hele jaar van!

Stel je voor, dat je niet meer kan doen waar je van droomt en wat je gelukkig maakt, dat wil toch niemand? Na een gezamenlijke opening waarin we een leuke activiteit met z'n allen hebben gedaan ontstaat er een briljant plan om de griezelmeter aan te vullen. Alle kinderen gaan helpen om de griezelmeter weer in het groen te krijgen. Zodat Jaks en Juice toch mogen blijven om te griezelen. De kinderen laten verschillende enge acts zien en doen een angstaanjagende dans.

Wat: Dagproject voor de hele school bestaande uit een voorstelling, workshops en een afsluiting.

Het centrale thema: griezelen 

Doel van het project: een leuke culturele dag, die aansluit op het thema kinderboekenweek op school, waarbij alle leerkrachten en leerlingen gezellig meedoen.

Locatie: we maken deze dag graag gebruik van een centrale ruimte (het liefst een gymzaal o.i.d.) Graag de hele dag voor ons beschikbaar stellen! De ruimte wordt ook gebruikt voor de opening en afsluiting met de hele school!

Type: schoolbreed project
Discipline: dans, theater
Werkvorm: Actief, Reflectief
Competenties: Creërend vermogen, Reflectief vermogen, Vermogen zich te presenteren, Vermogen tot samenwerken
Niveaugroep: Groep 1 t/m 8
Periode: oktober 2017
Kosten vanaf: 5,00 per leerling *afhankelijk van aantal groepen en lessen per dag kan het bedrag per kind toenemen

Kerndoelen:
Kerndoel 54: Uitdrukken en communiceren
Kerndoel 55: Reflecteren

Trefwoorden: Kinderboekenweek, Halloween, Project, Basisonderwijs, Theater