Circus Pompidom

Geplaatst op Geplaatst in Workshops middenbouw, Workshops onderbouw

Circus Pompidom! - Groep 3/4

Een feestelijke workshop waar alle kinderen van groep 3 en 4 aan mee kunnen doen

Circus Pompidom is afgereisd naar jullie eigen basisschool! Het circus heeft dit jaar veel nieuwe acts van wereldberoemde circusartiesten. Zo zijn er de sierlijke koorddanseressen en de levensgevaarlijke tijgers. Laten we de prachtige ballerina’s bovendien niet vergeten.  Helaas gaat er van alles verkeerd en de hele voorstelling lijkt in het water te vallen. De circusdirecteur wil de hele voorstelling afkappen en gaan opruimen want hij is de artiesten vergeten!  Gelukkig is Teun van de techniek of Magda van de poets zo slim om de kinderen te vragen mee te spelen in het circus. Al met al wordt het dan toch nog een spetterende voorstelling!

Gedurende deze workshop krijgen de leerlingen les in de basis van toneelspelen. We gaan samen een aantal mooie acts uitwerken. Denk hierbij aan Chinese acrobaten, sterke mannen en gevaarlijke leeuwen. Volgens kerndoel 54 en 55 van Stichting Leerplanontwikkeling (SLO).

Deze workshop kan worden voorbereid door in te loggen op de website van PodiumsCool. Hier staan een circuslied, een circusdans en een aantal knutsels klaar voor de leerkracht.

Tijdbesteding:
Voorbereiding voor eigen leerkracht
1,5 uur les door docenten PodiumsCool

Optioneel:
30 min afsluiting voor publiek

Wat: Feestelijke workshop waar alle kinderen aan mee kunnen doen. Het wordt afgesloten met een grappige afsluiting voor publiek.

Het centrale thema: Circus

Doel van het project: een leuke culturele dag, die aansluit op de kinderboekenweek op school, waarbij alle leerkrachten en leerlingen gezellig meedoen.

Locatie: we maken deze dag graag gebruik van een centrale ruimte (het liefst een gymzaal o.i.d.) Graag de hele dag voor ons beschikbaar stellen! De ruimte wordt ook gebruikt voor de opening en afsluiting.

Type: Workshops voor de middenbouw
Discipline: dans, theater
Werkvorm: Actief, Reflectief
Competenties: Creërend vermogen, Reflectief vermogen, Vermogen zich te presenteren, Vermogen tot samenwerken
Niveaugroep: Groep 3 t/m 5
Periode: Gehele schooljaar

Kosten vanaf: 5,00 per leerling *afhankelijk van aantal groepen en lessen per dag kan het bedrag per kind toenemen

Kerndoelen:
Kerndoel 54: Uitdrukken en communiceren
Kerndoel 55: Reflecteren

Trefwoorden: Circus, middenbouw, basisonderwijs