Over ons

Over ons

MISSIE:

Wij geven lessen op scholen in de vorm van theater, dansworkshops of beeldende kunst welke een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van ieder kind. Wij geven cultuuronderwijs aan kinderen en volwassenen vanaf 4 jaar. De inhoud van de lessen is zeer divers. Wij hebben dramaworkshops waarbij de focus ligt op persoonlijke ontwikkeling, maar ook projecten op maatschappelijk niveau. Tijdens deze projecten en workshops staat persoonlijke ontwikkeling, het leren omgaan met emoties, jezelf zijn en bovenal plezier hebben centraal. 

VISIE:

Kinderen worden continu getraind om te presteren zoals op school, bij de sportclub en soms zelfs thuis. Presteren is belangrijk, maar PodiumsCool zet de sociaal-emotionele ontwikkeling van het kind op de eerste plek.

Door ruimte te creëren waarin ieder kind zichzelf kan, mag en durft te zijn, leert het kind omgaan met emoties. Wanneer kinderen kunnen voelen, doorzetten, hechten en delen zal een kind sterker in zijn schoenen staan.

Bij PodiumsCool accepteren en respecteren we elkaar en ontdekken we samen wie we nu zijn en wie we willen zijn. Een leervijver met een theatrale knipoog zodat kinderen zowel samen als alleen weerbaar en sterk in het leven kunnen staan.

ONS DOEL:

Ieder kind dat een onderdeel is geweest van het culturele programma van PodiumsCool heeft zich op sociaal-emotioneel niveau kunnen ontwikkelen. Ieder kind zou de kans moeten krijgen om aan onze programma’s mee te doen.

Partners

 

 

 

 

 

 

 

Ons team

Joery van de Geijn
Eigenaar/Docent
'Jongeren verdienen een plek waar ze helemaal zichzelf kunnen zijn, waar ze zich kunnen uiten en op sociaal emotioneel niveau ontwikkelen. Daarnaast vind ik het geweldig om van een mooie boodschap een prachtig theaterstuk te laten ontstaan met elkaar!" Er is zo veel talent om ons heen en er zijn nog zoveel boodschappen te vertalen, ik ben nog lang niet klaar bij PodiumsCool!
Ruben van der Wal
Eigenaar/Docent
''Ik vind het erg belangrijk dat kinderen opgroeien in een omgeving waar ze kind en zichzelf mogen zijn! Daarnaast heeft theater maken een positieve werking op het leren uiten en omgaan met emoties''.
Jessica Kwant
Theaterdocent
Theater is mijn grote passie! Ik wil die passie graag met kinderen delen. Theater is een uitlaatklep en het geeft een enorme kick. Je zelfvertrouwen groeit erdoor en je kan volledig jezelf zijn. Het is eigenlijk teveel om op te noemen! Ik vind het super om nu theaterlessen te geven aan de kinderen in Eerbeek.
Marleen Teunissen
Theaterdocent
"Wat ik zo mooi vind aan de theaterlessen is dat het zoveel meer is dan alleen toneelspelen. Het is onder andere een manier om te groeien, je plek te vinden, anderen en jezelf te leren kennen! Ik werk hier graag aan mee en zet me met veel plezier in voor PodiumsCool."
Saskia van Hunen
Theaterdocent
Hetty Smit
Beeldendekunst docent
In mijn atelier CASA-D (voormalig postkantoor Dieren) organiseer ik wekelijks schilderlessen aan volwassenen en kinderen. Ook geef ik schilderworkshops op locaties. Regelmatig organiseer ik, samen met deskundigen, ook workshops schilderen in combinatie met yoga/mediteren, wandelen of vilten. Als ex- leerkracht vind ik het erg leuk om samen met Podiumscool de creativiteit, verbeeldingskracht en ideeën van kinderen op school te begeleiden.
Manouk van Ooijen
theater stagiair
Toneelspelen is iets waarvan je kan genieten. Ik vind het super om te kunnen helpen met het stimuleren van de creativiteit bij kinderen. Toneelspelen kan kinderen helpen om zichzelf meer te kunnen accepteren en om even weg te zijn van het hier en nu. Zelf vind ik het geweldig om te zien wat voor impact drama op kinderen kan hebben.
Justin Baars
Sales stagiair