Kinderboekenweek: Griezeldroom

Posted on Posted in Bovenbouw, Middenbouw, Onderbouw, Projecten, type-a

Kinderboekenweek dagproject Griezeldroom

Speciaal voor de Kinderboekenweek van 2017 én Halloween ontwikkeld

Een dagproject voor de hele school bestaande uit een voorstelling, workshops en een afsluiting.

Verhaal:

Eerst starten we de dag met een gezamenlijke openingsvoorstelling. Daarna komen de bijzondere Waternimfen, Jaks en Juice, op school met een grote griezelmeter. Jaks en Juice komen ieder jaar rond Halloween uit het water om mensen te laten griezelen. Maar er zijn heel veel verschillende Waternimfen die staan te popelen om uit het water te komen! Zolang Jaks en Juice griezelig genoeg zijn mogen zij als enige Waternimfen uit het water komen!

Helaas gaat het de laatste jaren niet meer zo goed met het griezelen, want Jaks en Juice zijn er achtergekomen dat de mensen om hen heen ze niet meer zo eng vinden. Daarom heeft de koning van de Waternimfen ze dit jaar een griezelmeter gegeven. De griezelmeter moet eigenlijk altijd groen zijn wanneer de griezelmeter in het rode niveau beland dan moeten de Waternimfen terug naar de onderwaterwereld en mogen ze nooit meer griezelen met Halloween en daar dromen ze het hele jaar van! Stel je voor, dat je niet meer kan doen waar je van droomt en wat je gelukkig maakt, dat wil toch niemand?

Na een leuke voorstelling belanden we in een droom van Jaks waarin we gezamenlijk een activiteit uitvoeren. Er ontstaat een briljant plan om de griezelmeter aan te vullen en om dat voor te bereiden sturen de Waternimfen iedereen terug naar de klas.

Programma:

Alle groepen groepen van de school krijgen een workshop van 45 minuten per groep. Iedere klas gaat samen met de waternimfen aan de slag voor een gruwelijk enge presentatie en dans.

Gedurende deze workshop doen we leuke drama oefeningen, geven we scaretraining én herhalen we de dans die jullie voorafgaand aan het project al hebben ontvangen. Deze dans kan je dan gaan oefenen met het digibord waardoor we de dans op de dag van de uitvoering al goed kennen.

Tot slot sluiten de dag af met een griezelige voorstelling waar alle klassen een bijdrage aan leveren. Iedere klas doet een gruwelijke dans. Naast de dans wordt er ook een dramaopdracht of scare-act uitgevoerd. Dat

De griezelmeter wordt per optreden langzaam opgeladen en zal aan het einde van de dag weer groen zijn zodat Jaks en Juice ook volgend jaar met Halloween weer mogen komen griezelen.

Het belooft een fantastische dag te worden voor alle kinderen én leerkrachten van jullie school!

Voor ieder niveau een verschillende workshop!   

Wat: Dagproject voor de hele school bestaande uit een voorstelling, workshops en een afsluiting.

Het centrale thema: griezelen 

Doel van het project: een leuke culturele dag, die aansluit op het thema kinderboekenweek op school, waarbij alle leerkrachten en leerlingen gezellig meedoen.

Locatie: we maken deze dag graag gebruik van een centrale ruimte (het liefst een gymzaal o.i.d.) Graag de hele dag voor ons beschikbaar stellen! De ruimte wordt ook gebruikt voor de opening en afsluiting met de hele school!

Type: schoolbreed project
Discipline: dans, theater
Werkvorm: Actief, Reflectief
Competenties: Creërend vermogen, Reflectief vermogen, Vermogen zich te presenteren, Vermogen tot samenwerken
Niveaugroep: Groep 1 t/m 8
Periode: oktober 2017
Kosten vanaf: 5,00 per leerling *afhankelijk van aantal groepen en lessen per dag kan het bedrag per kind toenemen

Kerndoelen:
Kerndoel 54: Uitdrukken en communiceren
Kerndoel 55: Reflecteren

Trefwoorden: Kinderboekenweek, Halloween, Project, Basisonderwijs, Theater